«Underholdende om de pratende klasser»

Stavanger Aftenblad måler Superpularen mot 50 Shades of Grey og Jordbærmus og konkluderer med at det er ein underhaldande roman om den snakkesalige kultureliten:

UNDERHOLDENDE OM DE PRATENDE KLASSER
Atle Berges tredje roman, med den bevisst pubertalt provoserende tittelen ´Superpularen´, skildrer kulturelitens dobbeltmoralske frykt for det som selger, samtidig som det er det både lesere og bokbransje higer etter. Og det som selger, er sex. Men sex er vanskelig å behandle kunstnerisk, og reaksjonene på utgivelser som ´50 Shades of Grey´ eller Aune Sands ´Jordbærmus´ viser at fallhøyden er stor. Berge løser dette metalitterært, ved å skildre hvordan en seriøs og anerkjent forfatters uventede utgivelse av sex- og krimromanen ´Superpularen´ gjøres til et fenomen av den massive oppmerksomheten den får fra et samstemt kulturkor …  Hos Berge er drosjesjåføren velutdannet, belest, skrivefør, observerende og lyttende, mens det er bedreviterne fra de nye pratende klassene som fyller den tradisjonelle drosjesjåførklisjeen ved å felle dommer uten tilstrekkelig innsikt og uten blygsel skrive ut resept for samfunnssykdommer de feildiagnostiserer». – Brita Strand Rangnes, Stavanger Aftenblad

 

Atle Berge

Debuterte med romanen Muntergang i 2010. Har etter det gitt ut Stockholmsyndromet (2012) og fire bøker om Barcelona-gjengen. Les meir på samlaget.no.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du kan bruke disse HTML-kodene og -egenskapene: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>