«Like uimotståelig som crack» – Superpularen veke 35 og 36

Den eigentlege årsaka til at forfattarar skriv bøker, er sjølvsagt at dei får sjansen til å samle dei beste folka til lanseringsfest. Superpularen blei offisielt opna med sang av «Nystemten» 29. august i Hokksund. Tusen takk til alle som kom, sang og kjøpte bok!

Kari Telle les frå Superpularen

Kari Telle les frå Superpularen på lanseringsfesten 29. august. Foto: Odd-Geir Berge.

Einar Alfred Vengen Hansen les frå Superpularen på lanseringsfesten 29. august. Foto: Odd-Geir Berge.

Einar Alfred Vengen Hansen les frå Superpularen. Foto: Odd-Geir Berge.

Superpularen i media
Torsdag publiserte framtida.no eit intervju som Andrea Rygg Nøttveit gjorde med meg før haustlanseringa til Samlaget. Saka vart også delt av lokalavisa Nordhordland med små endringar.

Fredag stod dette intervjuet på trykk i Morgenbladet.

«Like uimotståelig som crack»
Litteraturvitar, bokbloggar og redaktør for tidskriftet Biblioteket, Line Tidemann, tok med seg Superpularen frå haustlanseringa til Samlaget, og omtalar boka slik i si oppsummering av årets bøker frå forlaget:

Selv valgte jeg Superpularen fra bunken på Samlagets lansering fordi den så ut til å være det lengste jeg kommer unna noe som noen kritiker kan sammenlikne med Jon Fosse denne bokhøsten. Jeg vet at jeg før eller senere overdoser – igjen – på sarte, dårlig skjult selvbiografiske oppvekstromaner med rammefortelling i presens, og trengte en litt annerledes roman for å unngå at bokhøsten min ender med sørgelig kapitulasjon og diagnosen P76 allerede medio september. Men siden litterære livbøyer med tittelen Superpularen er like uimotståelig som crack, har jeg allerede sløset den bort før jeg rakk å bli lei bøker av forfattere som har «pussa og pussa på språket til det knapt var forteljing, karakterar eller situasjoner att, berre skuggar av det som hadde vore der.» Så nå er jeg dømt til, innen primo oktober, å tenke som Berges forlagskonsulent Fanny Acker: «I staden for å sitte inne og ete skit med auga burde eg gå ut og treffe andre menneske.»

Heile «Høstbøker fra Samlaget» les du her.

Signert eksemplar?
Boka det er snakk om får du med maks. rabatt hos haugenbok.noEr du på jakt etter eit signert eksemplar, sender du ein epost til atle krøllknute muntergang.no.

 

Atle Berge

Debuterte med romanen Muntergang i 2010. Har etter det gitt ut Stockholmsyndromet (2012) og fire bøker om Barcelona-gjengen. Les meir på samlaget.no.